Logo D&H Fotografie

Veelgestelde vragen over D&H Fotografie

Een fotoshoot organiseren, roept best wel wat vragen op. D&H Fotografie lijst de belangrijkste alvast op voor jou zodat alles vlekkeloos kan verlopen.

Een betrouwbare huwelijksfotograaf vraagt een gemiddelde van 120€ per uur. Dit lijkt zeer veel maar een huwelijk fotograferen is echt wel een monnikenwerk. In eerste instantie komt hij minstens driemaal aan huis (zonder de effectieve huwelijksdag). Hij komt aan huis om zich voor te stellen en u uit te leggen hoe hij eigenlijk te werk gaat. Deze ontmoeting wordt tevens gebruikt om de eerste lijnen te trekken van wat later een draaiboek zal worden. Op dat moment hebt u alle mogelijke adressen en telefoonnummer van de fotograaf. Deze is ten aller tijde door u te contacteren om vragen te stellen en wensen te formuleren.

Meer informatie

Het is altijd belangrijk om op zoek te gaan naar een officiële fotograaf, iemand met een BTW nummer en dus officieel erkend is. Vraag ook zeker naar het voorzien van een back-up fotograaf, je wilt immers het risico niet lopen dat de fotograaf op jouw dag niet aanwezig kan zijn door ziekte of andere redenen.

Vraag bijvoorbeeld ook naar een portfolio, dat zal je helpen om een beeld te vormen wat die fotograaf juist aanbiedt. Ontvang je graag meer tips & tricks over waar je op moet letten bij de zoektocht naar een fotograaf? Lees ze snel.

Fotoshoots worden altijd op locatie uitgevoerd. Deze kiezen jullie volledig zelf, Dimitri maakt de verplaatsing met plezier. Nog niet zeker van je locatie? Dan hebben we wel enkele pareltjes in de aanbieding. Op zoek naar leuke locaties voor je huwelijksfotograaf? Neem gerust contact op om je wensen te bespreken.

Neen, ik maak geen pasfoto’s om de doodeenvoudige reden dat ik meestal op de baan ben voor het werk. Met andere woorden kan je bij mij niet zomaar binnenwandelen als een winkel om even snel foto’s te laten maken.

Neen, elke foto die buiten gaat is bewerkt en wordt verzonden in jpeg formaat. De reden daartoe is de volgende:  De fotocamera maakt foto’s die nogal plat ogen.  Contrasten zijn dikwijls te beperkt en de belichting moet toch altijd een beetje bijgeschaafd worden. D&H Fotografie gaat enkel voor 100% kwaliteit.

Op foto’s rusten auteursrechten. Dit is zo opgemaakt in de auteurswet. Dit betekent dat er voor het gebruik van foto’s duidelijke regels gelden. Zo mogen foto’s alleen met toestemming van de maker (de fotograaf) gebruikt worden en is naamsvermelding verplicht. Het gebruik van foto’s wordt geregeld via een gebruikslicentie: de fotograaf geeft u toestemming om de foto’s te gebruiken.   

Uiteraard is het zo dat u als klant over de foto’s kan beschikken en gebruik kan maken van de foto’s zonder mijn naamvermelding.  U hebt immers voor de foto’s betaald

Dat hangt van de opdracht af. Voor portret en bedrijfsfotografie bespreken we dit vooraf. Voor evenementen geldt dat u van een evenement van 3 uur gemiddeld zo’n 100 foto’s krijgt. En voor huwelijken kan u de prijzen raadplegen op de daarvoor voorziene pagina.

Zit je nog met bepaalde vragen?
D&H Fotografie helpt je graag verder.