Logo D&H Fotografie

Waar moet je op letten bij de zoektocht naar een fotograaf?

Het is niet evident om de juiste fotograaf te kiezen. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten die je mee moet nemen in je zoektocht naar een fotograaf.

Zoek op internet naar een officiële fotograaf

Dit is vooral belangrijk om een aantal zekerheden in te bouwen. U hebt niets aan een veel te goedkope amateur fotograaf (zonder BTW nummer) die u op de dag van uw huwelijk laat stikken. Erger nog een niet erkende fotograaf die een voorschot vraag en zich dan niet meer laat zien. U kan daar niets tegen doen als de fotograaf geen professioneel is.

Vraag of er gewerkt wordt met een back-up fotograaf

Een fotograaf is een mens. Dit wil zeggen dat hij vatbaar is voor ziektes, ongevallen en zelfs sterfgevallen. Ik werk bijvoorbeeld met een aantal fotografen samen. Op het moment dat ik de dag van uw huwelijk niet kan komen opdagen, zal er vervanging voorgesteld worden door een andere minstens evenwaardige fotograaf.

Vraag naar gerealiseerde foto's of albums

Het is belangrijk dat hij met zijn tijd mee is en dat zijn materiaal met zijn tijd mee is. Is er bijvoorbeeld geen portfolio of galerij beschikbaar? Vraag dan zeker enkele referenties op. Dit zijn allemaal zaken dat tijdens het eerste VRIJBLIJVEND gesprek moet duidelijk worden.

Vraag naar de werkwijze van de fotograaf

Er zijn bijvoorbeeld fotografen die fotograferen voor zeer weinig geld. In eerste instantie lijkt dit te mooi om waar te zijn, maar dat is het ook. In vele gevallen zit er altijd een addertje onder het gras. Eén daarvan is bijvoorbeeld het feit dat je maar 10 a 15 foto's krijgt. De rest wordt te koop aangeboden. In vele gevallen wordt deze fotograaf die in eerste instantie zeer goedkoop leek, een zeer dure vogel. Wat kost een fotograaf en wat krijg je ervoor? Dat is een belangrijke vraag.

Zit je nog met bepaalde vragen
D&H Fotografie helpt je graag verder.