Logo D&H Fotografie

Wat kost een fotograaf en wat krijg je ervoor?

Een betrouwbare huwelijksfotograaf vraagt een gemiddelde van 120€ per uur. Dit lijkt zeer veel maar een huwelijk fotograferen is echt wel een monnikenwerk. In eerste instantie komt hij minstens drie maal aan huis (zonder de effectieve huwelijksdag). Hij komt aan huis om zich voor te stellen en u uit te leggen hoe hij eigenlijk te werk gaat. Deze ontmoeting wordt tevens gebruikt om de eerste lijnen te trekken van wat later een draaiboek zal worden. Op dat moment hebt u alle mogelijke adressen en telefoonnummer van de fotograaf. Deze is ten aller tijde door u te contacteren om vragen te stellen en wensen te formuleren.

Een tweede ontmoeting word geregeld een maand voor uw huwelijk. Deze dient om alle puntjes op de i te zetten en het draaiboek te vervolledigen en/of aan te passen.

De dag van het huwelijk rijden wij voor een derde maal naar het afgesproken adres om de reportage te fotograferen. Dit zijn dan de bewuste uren die in rekening worden gebracht.

Na het huwelijk worden de foto's door de fotograaf weg gelezen in een harde schijf. U mag rekenen dat er makkelijk 60 Gb aan ruimte word gereserveerd voor u en deze foto's blijven daar staan voor minstens 1 jaar. De foto's (duizenden) worden geselecteerd zodat de fotograaf er ongeveer 400 over houdt en deze worden dan bewerkt. Als ik u nu zeg dat het een fotograaf ongeveer 3 min. kost om elke foto te bewerken dan kunnen we grof geteld zeggen dat het bewerken van de foto's 1200 minuten of 20 uur bedraagt. Doe dit bij de aantal uren fotograferen en u zal het met mij wel eens zijn dat het opeens heel wat minder kost per uur. Hou daarbij ook nog eens in het achterhoofd dat de fotograaf nog 21% BTW afdraagt.

Na dit wordt er nogmaals een ontmoeting voorzien om de foto's te overhandigen. Bij deze ontmoeting gaan we samen door de foto's zodat u onmiddellijk uw eerste impressie over de reeks kan mededelen.

Ben jij klaar om een onvergetelijke dag
vast te laten leggen op papier?